fbpx

A takarmány tápanyagainak feltárását, hasznosíthatóságát segíti elő a benne található enzimek, adalékanyagok segítségével.

Beltartalom:

  • Xilanáz 
  • Glükanáz 
  • Fehérjék, zsírok emésztését javító hatóanyagok

Hatása:

Az NSP-bontó enzimek csökkentik a nem keményítő poliszacharidok antinutritív hatásait (a béltartalom viszkozitásának növekedése, az epesavak megkötése miatti gyengébb a zsíremésztés, stb ) emelve ezzel a takarmány emészthető, illetve metabolizálható energiatartalmát; javul továbbá a zsírok, a keményítő, fehérjék emészthetősége is.
Nagyobb a rugalmasság a formulázásban, alapanyagok széles körének használatát teszi lehetővé a receptúrában.
Használatával a táplálóanyagok feltárásának, emészthetővé tételének maximalizálása válik lehetővé. Kevesebb emésztetlen maradvány a bélcsatorna disztális szakaszán, kevesebb trágya képződik, biztosítja az egészséges bélfóra kialakulásának feltételeit.
A fiatal állatok növekedési erélyének maximális kihasználását teszi lehetővé.

Használata:

  • on top (a tápok széles körének célzott javítása)
  • vagy a receptúra újraszámolásával az energia 2-4%-kal (összetételtől függően), a nyersfehérje kb. 4%-kal csökkenthető

Adagolása: A kalászos hányadtól és az értékes makro összetevőktől függően 3-5 kg/t késztáp

A gazdaságos sertés hizlaláshoz hatékony takarmánykiegészítő kell