A takarmány tápanyagainak feltárását, hasznosíthatóságát segíti elő a benne található enzimek, adalékanyagok segítségével.
Beltartalom:
- Xilanáz
- Glükanáz
- Fehérjék, zsírok emésztését javító hatóanyagok
Hatása:
Az NSP-bontó enzimek csökkentik a nem keményítő poliszacharidok antinutritív hatásait (a béltartalom viszkozitásának növekedése, az epesavak megkötése miatti gyengébb a zsíremésztés, stb ) emelve ezzel a takarmány emészthető, illetve metabolizálható energiatartalmát; javul továbbá a zsírok, a keményítő, fehérjék emészthetősége is.
Nagyobb a rugalmasság a formulázásban, alapanyagok széles körének használatát teszi lehetővé a receptúrában.
Használatával a táplálóanyagok feltárásának, emészthetővé tételének maximalizálása válik lehetővé. Kevesebb emésztetlen maradvány a bélcsatorna disztális szakaszán, kevesebb trágya képződik, biztosítja az egészséges bélfóra kialakulásának feltételeit.
A fiatal állatok növekedési erélyének maximális kihasználását teszi lehetővé.
Használata:
- on top (a tápok széles körének célzott javítása)
- vagy a receptúra újraszámolásával az energia 2-4%-kal (összetételtől függően), a nyersfehérje kb. 4%-kal csökkenthető
Adagolása: A kalászos hányadtól és az értékes makro összetevőktől függően 3-5 kg/t késztáp
A gazdaságos sertés hizlaláshoz hatékony takarmánykiegészítő kell