fbpx

Kedves Partnerünk!

  1. január 28-án hatályba lépett az Európai Unió 2019/4/EU rendelete.

Az okszerű antibiotikum használat szükségessé teszi, hogy a telepi kórokozók elleni védekezés alapja, a laboratóriumi rezisztencia-vizsgálatokkal alátámasztott eredmény legyen. A jogszabály a preventív antibiotikus kezelést tiltja. Egynél több antibiotikumot a kész tápba keverni nem lehetséges.

Ezen levelünkkel fel kívánjuk hívni minden Kedves Partnerünk és telepellátó állatorvos figyelmét a változásokra és egyúttal kérünk mindenkit az új szabályok betartására annak érdekében, hogy a termékek előállítása, kiszállítása és együttműködésünk továbbra gördülékeny maradjon.

Fontos változás, hogy a sorszámozott állatorvosi vény a 2019/4/EU rendelet szerint 5 napig érvényes, a vényből 3 példány kiállítása, valamint ezek 5 évig történő megőrzése szükséges. Ezt elektronikus formában továbbra is elküldhetik számunkra, valamint ilyen formában tárolható is. Vény előre, a megrendeléssel egy időben történő megküldése nélkül a gyógyszeres takarmány legyártása késedelmet szenved, a rendelet értelmében e nélkül nem tudjuk a gyártást megkezdeni. Egy vény csak 2 hétre elegendő kész takarmány antibiotikum tartalmára vonatkozhat, a további kezelésekhez újabb vényt szükséges kibocsátani.

Az új rendelet értelmében egy adott recepthez az eddigieknél több adat feltüntetésére van szükség:

a kiállító állatorvos nevét, székhelyét (elérhetőségeit, e-mail címét, telefonszámát, stb.) praxis engedélyének számát, FELIR azonosítóját, a vény sorszámát. Ezen kívül fel kell jegyezni a kezelendő állatok faját, darabszámát, az alkalmazás módját, a kezelés időtartamát, valamint az élelmezés egészségügyi várakozási időt. Mindezeken túl az állattartó cég (cég, telepvezető) nevét, címét, elérhetőségeit és az állattartó telep tenyészetkódját.

Minden egyes gyógyszeres takarmány megrendeléshez csatolva kérjük, küldjék el az ISV által elkészített, Önök által kitöltött állatorvosi vényt, mely tartalmaz minden kötelező tartalmi elemet.

A vénymintát e levelükhöz is csatoljuk.

Kelt: 2022.január.31