fbpx

Minőségbiztosítás

Az ISV ZRt. Premixgyára 1995-től ISO 9001, 2003-tól HACCP, 2009-től az ISO 22000, majd 2020-tól ISO 9001 Minőségirányítási – és a HACCP Takarmánybiztonsági rendszer követelményei alapján – az SGS által tanúsított és rendszeresen felülvizsgált módon – garantálja a takarmányok kiváló minőségét és biztonságos előállítását.

Célunk, hogy az állati eredetű élelmiszerek termelési láncában fontos helyet elfoglalva biztonságos takarmányt állítsunk elő a vonatkozó jogszabályok, higiéniai előírások és szabványok betartásával vevőink megelégedésére.

Az azonosítás, nyomon követhetőség és egyéb szabályozások kiterjednek az alapanyagok beszerzésére, a raktározására, az előkészítő műveletekre, a fő gyártási folyamatokra és utóműveletekre, valamint a szükséges ellenőrzési lépésekre, továbbá a késztermékek kiszállítására.

A Minőségirányítási és Takarmánybiztonsági rendszer, valamint a rendszer működtetéséhez kapcsolódó kémiai, mikrobiológiai, higiéniai vizsgálatok koordinálását a Minőségbiztosítási osztály végzi – biztosítva, a Minőségirányítási és Takarmánybiztonsági rendszer követelményeinek megfelelően, csak jó minőségű és biztonságos alapanyagok kerüljenek felhasználásra, a gyártás kritikus pontjainak felügyeletével és a termékek végellenőrzésével.

A gyártósorok ellenőrzésére – hatósági előírásoknak megfelelően – évente homogenitási és átmosódási vizsgálatokat végzünk a homogén és átszennyeződés-mentes termékek gyártásának biztosításához.

Az ISV Zrt. Minőségbiztosítási osztályának laboratóriumában elvégezhető vizsgálatok szabványos módszereken alapulnak, az előírásoknak megfelelően hitelesített vagy kalibrált műszerekkel, készülékekkel.

A laboratórium vizsgálatok fontosabb vizsgálati irányai a következők:

  • Wendei analízis (nyersfehérje, nyerszsír, nyersrost, nyershamu, nedvesség)
  • makro- és mikroelemek (Ca, Na, K, Mg, P, Zn, Mn, Fe, Cu, Co)
  • káros, nem kívánatos anyagok (Pb, As, Cd, mikotoxinok /afla-, ochra-, DON, Fumonizin, F2, T2, /).

Az ISV Zrt. Minőségbiztosítási osztályának laboratóriuma (ISV Zrt. Premixgyár, Nyírtelek) rendszeresen részt vesz a NébiH és külföldi cégek által szervezett takarmány beltartalmi és mikotoxin körvizsgálaton, melynek megfelelő eredményei igazolják a laboratóriumi eredmények megbízhatóságát.